Categorieën
Extern

Van hondenveld tot kenniscafé bij de belastingdienst

BD Kenniscafé, een terugblik

Gisteren, 18 mei 2017, was ik voor het eerst aanwezig op een BD Kenniscafé. Zo’n sessie heeft twee doelen. Op de eerste plaats wil de belastingdienst een kijkje geven in de keuken van één van de grootste ICT omgevingen van Nederland. Op de tweede plaats is het voor de belastingdienst een kans om in contact te komen met mensen die de potentie hebben om binnen de belastingdienst hun specialisme in te zetten en verder te ontwikkelen.

Hondenveld

Wat heeft het hondenveld ermee te maken? Eigenlijk niets maar ook weer alles. Ik kende BD Kenniscafé helemaal niet. Pas toen ik op het lokale hondenveld naast iemand kwam te zitten die bij HRM van de belastingdienst werkt kwam het gesprek op ICT en specialismes. Er is altijd maar een beperkte hoeveelheid ruimte en daarom heb ik me, eigenlijk zonder verder nadenken, bij thuiskomst direct ingeschreven.  Pas later ben ik ik gaan lezen omdat me werd gevraagd naar welke workshop mijn interesse uitging.

En zo kan het lopen. Sociale contacten via de hond leiden tot het intoetsen van het Apeldoornse adres in de navigatie.

Mijn verwachting

BD Kenniscafé

Klik op bovenstaand plaatje voor de agenda. Mijn focus ligt bij het vertalen van klantwens naar ICT systeem / ICT functionaliteit en daarom koos ik voor de sessie van Peter Lehr. Maar ik moet zeggen dat ik zonder specifieke verwachting en met een open mind naar de bijeenkomst ben gegaan. Ik ken de belastingdienst totaal niet van binnen en als zelfstandig werkend ICT specialist wel eens leuk om te kijken hoe de belastingdienst dingen doet.

Indrukwekkend

De manier waarop de belastingdienst met ICT omgaat is indrukwekkend. Hoe de mensen in staat zijn geweest van altijd-achterlopen bij ICT projecten naar voorop lopen om te draaien is echt indrukwekkend. En het succes is te zien. Niet alleen aan de groei van de gebruikte systemen en de snelheid waarmee oplossingen worden omgezet van idee naar operationele systeem maar juist ook aan de lachende gezichten van de medewerkers. Hun enthousiasme is werkelijk aanstekelijk.

Aan te bevelen

De hele avond was prima verzorgd. Het eten, de inleiding (lekker kort), de workshops en daarna de mogelijkheid om met experts op een bepaald vakgebied nog eens dieper op zaken in te gaan. Een prima formule. Er was zelfs een sessie mogelijk met de recruiter en dus, als je wilt werken bij de BD of meer weten van de ICT onder de motorkap, is een bezoek aan een BD Kenniscafé een echte aanrader.

 

Twee vrouwen zitten in een kleurrijke kantoorruimte. Ze zitten naast elkaar en werken achter een laptop.
Klik op plaatje voor werken bij de belastingdienst

 

Hans Leemans
06 – 25 328 999
info@hansleemans.nl