Categorieën
Hans Leemans ICT Uncategorized

Windows 7 wens? Het kan nog steeds!

Update van Vista naar Windows 7 kan nog steeds. Het helpt je om oude computers langer in leven te houden.

Er zijn nog heel veel mensen met Vista, geínstalleerd op een computer die met Windows 7 nog wel even mee kan. Waarom dan een compleet nieuwe PC?

Voor minder dan 25 euro !

Via Hans Leemans ICT kun je een reguliere Windows licentie kopen voor een upgrade van Vista naar Windows 7  voor minder dan 25 euro. Na bestellen heb je de licentiecode in een uur in je mailbox. Klik op het logo om een offerte te krijgen of een vraag te stellen.

Hans Leemans ICT logo

Je kunt de ISO van de Windows licentie van jouw keuze daarna downloaden. Bewaar die ISO goed, die heb je zo nodig. Let wel op dat Microsoft bij Vista een mailprogramma leverde en dat Widnows 7 dat niet meer bevat. Maak daarom vooraf backup van de adressenlijst en kies na Windows 7 installatie voor een nieuw e-mailprogramma, zoals dat van Modzilla met de naam Thunderbird. Zorg na die installatie voor inlezen van de adressen.

Upgrade of nieuwe installatie?

Aan jou de keuze. Let op:

  1. Dat je voor een upgrade de ISO moet branden op een DVD of USB stick.
  2. Dat je voor een nieuwe installatie gebruik moet maken van een bootable DVD of USB Stick.

Bootable DVD of USB maken

Dat doe je met een gratis programma van Microsoft, Windows 7 USB/DVD Download Tool dat te downloaden is vanaf deze pagina. Na downloaden van het programma kun je het openen en de ISO file kiezen met de versie van jouw update (let op dat je de juiste versie neemt van Windows 7, dus 32 of 64 bit en de juiste taal en de versie, zoals Home of Professional). Check daarvoor jw Vista versie eerst.

Daarna de upgrade starten en hardware testen

De installatiesoftware start een test of de hardware compatibel is en of alle drivers kloppen. Volg de tests en kijk goed naar de aanbevelingen en volg die ook op ! Dus verwijders drivers als het moet en accepteer de tekortkomingen van mail.

Het kan dus zijn dat je de installatie van de upgrade enkele keren moet starten. Dat is nu eenmaal zo. Let ook op dat de installatie en de tests veel tijd in beslag kan nemen op een oude PC. Daarop zijn makkelijk 50.000 of meer bestanden en een upgrade kost je dan ook zomaar enkele uren. Voor een schone installatie is natuurlijk minder tijd nodig maar dan moet je wel alles terugzetten.

Doe een schone installatie alleen heel bewust, ook alleen als je van de geïnstalleerde programma’s de licentiecodes hebt. Denk bijvoorbeeld aan Word of Outlook. Ga niet knoeien met illegale versies, dat werkt alleen maar tegen je op een later moment.

Daarna Windows update

Het kan zijn dat Microsoft een upgrade naar een nieuwere release wil doen van de PC nadat Windows 7 is geïnstalleerd. Kies niet voor upgrades naar Windows 8 of 10 maar laat wel updates toe van WIndows 7 en drivers.

Daarn alle instellingen nakijken en een mailprogramma installeren. Een goed en gratis alternatief voor Live Mail is:

Thunderbird

Durf je het niet aan? Laat het dan doen.

Ik zorg dat de hele installatie wordt uitgevoerd, naar wens schoon of als upgrade. Daarvoor kom ik de PC ophalen (regio Deventer) en installeer op kantoor de Windows 7 versie. Dat kost in totaal € 60 voor Windows 7 licentie en de upgrade en € 7,50 voor ophalen en thuisbrengen.

Vraag hier je upgrade aan …